Coaching

 

Coaching Bij Lieke, zijn persoonlijke trajecten. Iedereen is uniek. In mijn ogen bestaan er geen "one size fits all" oplossingen en ook geen "quick fix".

Bij Lieke krijg je daarom altijd een traject op maat passend bij jou hulpvraag en situatie. 


In de basis werk ik vanuit een holistische visie, bewust ouderschap en je kind als spiegel.  

Daarnaast werk ik vanuit de pré en perinatale psychologie. Deze wetenschap heeft betrekking op de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren.Gedrag wil begrepen worden, niet opgelost

Anders kijken

Als coach help ik je anders kijken naar het gedrag van jezelf en van je kindje. Op deze manier maken we het onbewuste gedrag, bewust zodat we er mee kunnen werken. Het is mijn visie dat gedrag altijd ergens vandaan komt. 

 

Heel vaak is het zo dat jij als ouder getriggerd wordt door het gedrag van je kind. Het raakt je omdat ze een "knopje" indrukken.

Systeem

Als het even niet zo lekker gaat met een kinderen wordt er binnen de reguliere hulpverlening en onze maatschappij vaak alleen naar het kind gekeken. Ik kijk juist naar het hele plaatje. Dat wil zeggen dat ik kijk naar het gehele systeem waar het kind deel van uit maakt en in opgroeit. 

Ouders

Ouders zijn een belangrijk onderdeel van dit systeem. Om deze reden werk ik dan ook niet alleen met kinderen. Coaching Bij Lieke is altijd een combinatie van ouder & kind coaching. Het is namelijk zo dat als jij als ouder leert om zélf dingen anders te doen, dit een positief effect heeft op het gedrag van je kind en jullie relatie. "Lastig" gedrag vermindert of verdwijnt zelf. 

 

Loslaten

Als ouder heb je al veel meegemaakt in je leven. Hierdoor heb je bepaalde overtuigingen en (gedrags)patronen aangeleerd. Deze beïnvloeden jou gedrag tot op de dag van vandaag. Door te kijken naar dat wat je niet meer wilt en daar afscheid van te nemen hoef jouw kind niet meer op jou "knopjes" te drukken."Over de stenen die de ouders niet opruimen struikelen hun kinderen"

- Surinaams gezegde - 


Je kind als spiegel

Misschien heb je wel eens gehoor dat kinderen jouw spiegelen. Maar wat is dat dan precies?

 

Tussen ouders en kinderen bestaat er een onzichtbaar lijntje. Hierdoor voelen kinderen hun ouders goed aan. Ze kunnen onbewust emoties, overtuigingen en onrust van ouders oppikken. 

Je hebt dit zelf vast al eens ervaren. Jij hebt een slechte dag en net vandaag wil je kind geen kant op. Gek? Nee hoor! Heel logisch.

 

Als jij als ouders lekker in je vel zit, je rust en balans ervaart, gaat het met je kind ook beter. Dit is iets wat ik wekelijks terug zie in mijn praktijk. Je kind hoeft dan niet meer zijn 'best' te doen om jouw te laten zien wat jij meer of minder mag doen. Dit is nou spiegelen

 

 

Wat leef jij voor?

De belangrijkste persoon waar je in je leven voor moet zorgen ben jij! JIJ, Lieve mama.

 

Als je een kijkje neemt op deze site heb je vast al veel geprobeerd. Opvoedtips, methodes, boeken, tips via social media. Maar wat nog belangrijker is, is dat jij het grootste voorbeeld bent voor je kind!

Wat leef jij je kind voor? Ben je altijd gehaast en heb je nooit tijd voor jezelf? Of zorg jij goed voor jezelf, geef jij je grenzen aan, houd je van jezelf en ervaar je geluk?

 

Als ouder wil je het vaak té goed doen voor je kinderen waardoor je jezelf voorbij loopt. Maar aandacht geven aan je eigen uitdagingen is net zo belangrijk want dat is wat kinderen spiegelen. Als jij rust en balans ervaart komt er meer verbinding zodat jullie samen kunnen genieten van gezinsgeluk.