Ik-Speditie

Voor wie?

groeien | het begint bij jezelf | tools for life

Ik-speditie is er voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

We werken in kleine groepjes zodat er genoeg tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht.

 

 

We werken in de praktijk ruimte Bij Lieke maar ook buiten in de natuur. 

 

Wat levert Ik-speditie jouw kind op?

·       Tools for life die je kind altijd met zich mee neemt

·       Een krachtig gevoel

·       Bewustzijn

·       Het zien dat iedereen op een eigen manier uniek is

·       Plezier

·       Ontspanning

·       Groei op sociaal emotioneel vlakWat leren kinderen?

Ik-Speditie is een ontdekkingstocht waarin we op zoek gaan naar tools die jou helpen om te gaan met emoties, angsten en spanning. Je leert hoe je je kan ontspannen, aanwezig durft te zijn en verbinding kan maken met anderen. Alles wat we onderweg vinden en bij jou past, stop je in jouw rugzak zodat jij op moeilijke, spannende of drukke momenten uit je rugzak kan pakken wat je nodig hebt.

 

 

Samen kijken naar wie jij nu echt bent en dat allemaal op een creatieve en speelse manier!  Kinderen ontdekken waar ze van gaan glunderen en leren op een creatieve, speelse manier waar ze van nature goed in zijn. We zorgen voor een veilige en liefdevolle omgeving waarin ruimte is om jezelf te zijn. Kinderen worden zich bewust van wat zij belangrijk vinden. Hoe gaan we dat dan doen?

Elke maand is er een workshop die je kan volgen. Daarin gaan we aan de slag met verschillende thema’s. Kinderen worden aan het denken gezet over: Wat vind ik belangrijk? Waar word ik blij van? Waar ben ik goed in? Wat vind ik lastig? En wat wens ik voor mezelf en de wereld?

 

We gebruiken knutsels, opdrachten, verhalen, spelletjes, bewegen en kletsmomentjes om thema’s te bespreken. Elke workshop krijg je ook iets mee naar huis zodat je mama en papa kan vertellen wat je hebt gedaan en nog eens terug kan denken aan jouw ontdekkingen.

 

Door op een leuke manier met deze thema’s aan de slag te gaan leer je jezelf beter kennen en dat zorgt voor meer bewustzijn. Zo ontdek je dat iedereen anders is op zijn eigen unieke manier.

 

 

Je kan ervoor kiezen om de reeks van 4 workshops als losse sessies te volgen of het gehele traject. Het is mijn wens om kinderen te versterken van binnenuit en ze te leren dat ze goed zijn zoals ze zijn. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf én dat mogen kinderen best wat vaker horen en zien.

 

De wereld waarin wij nu leven vraagt veel van ons, van volwassenen maar ook zeker van kinderen. De druk is hoog en er wordt veel van ons verwacht. Maar het gaat niet alleen maar om presteren, daarmee red je het niet. Het is minstens  zo belangrijk om aandacht te geven aan jezelf en de mensen om je heen. Deze verbinding raak je snel kwijt door het tempo waarin je leeft of wordt geleefd en de verwachtingen die de buitenwereld van jou heeft.  

 

Het onderwijs is vooral gericht op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Vaak is er minder tijd voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ik geloof dat het aanleren van deze vaardigheden enorm waardevol is. Daarom noem ik deze vaardigheden de ‘tools for life’. Het helpt kinderen om keuzes te maken die bij hen passen. Als je al van jongs af aan leert om vertrouwen te hebben in jezelf, kun je groeien en het beste uit jezelf halen omdat je weet wie jij bent en wat er bij jou past..

 

 

Daarom heb ik ik-speditie ontwikkeld. Een reeks van workshops waarin we samen kijken naar wie jij nu echt bent. Je ontdekt waar je van nature goed in bent en wat je belangrijk vindt voor jezelf en de wereld om je heen. Als je je hier bewust van bent kun je beter keuzes maken die goed bij jou passen. Ik geloof dat dit de basis is voor vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen. 


Vind jij het ook mooi en waardevol om de rugzak van je kind te

kunnen vullen met nog veel meer tools om, om te gaan met moeilijke momenten?

 

Geef je kind dan hier op.