Heppie!? Kinderen & Emoties

“Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen stellen aan gedrag.”

 

‘Heppie!? Kinderen en emoties’ is een praktische cursus voor ouders, opvoeders en professionals om meer inzicht te krijgen in de emoties van kinderen en hoe je hier mee om kan gaan.

 

Het motto van deze cursus:
Opvoeden = Ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag.

 

Kinderen zitten vol emoties en deze emoties hebben invloed op hun gedrag. Het ene kind leert als vanzelf omgaan met de verschillende emoties, en het andere kind laat gedrag zien dat wij niet altijd wenselijk vinden. Deze kinderen krijgen soms negatieve reacties op hun gedrag wat hen niet helpt om te leren omgaan met emoties. Het is echter wel belangrijk dat kinderen dit leren omdat emoties vertellen hoe het met ons gaat en of onze grens bereikt is. Heel belangrijk dus dat kinderen leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

 

Maar hoe leren we kinderen om wel naar hun emoties te luisteren, zichzelf te zijn, hun grenzen aan te geven maar wel door middel van gewenst gedrag?

 

In drie bijeenkomsten bied ik je handvatten hoe je om kunt gaan met de ‘moeilijkste’ basisemoties van kinderen: Boos, bang en bedroefd. Hierbij sta je ook stil bij je eigen emoties. Die zijn namelijk van grote invloed op de emoties van je kinderen. Je hoeft deze niet te delen met de groep, dat bepaal je zelf.

 

De workshop vindt plaats in kleine groepen. Op deze manier is er ruimte voor het delen van ervaringen en bespreken van persoonlijke vragen.

 

 

introductieworkshop of huiskamerworkshop

Introductieworkshop

Tijdens de introductieworkshop van ongeveer anderhalf uur geef ik een inleiding over de verschillende basisemoties. We hebben het over de verschillende emoties, het belang van deze emoties, hoe je kinderen met deze emoties om kunt leren gaan én hoe je kinderen ruzies kunt laten oplossen.

Deze workshop is geschikt voor maximaal 15 deelnemers.

(Prijs voor groepen op aanvraag)

 

Huiskamerworkshop

De Introductieworkshop kan ook bij jou in de huiskamer gegeven worden!
de gastvrouw/gastheer nodigt een aantal vrienden/vriendinnen of familieleden uit en zorgt voor koffie en thee. Samen maken we er een gezellige én leerzame avond van.

Iedere deelnemer betaalt €15,00 en de gastvrouw/gastheer doet gratis mee (minimaal 5 deelnemers).

 

Voor aanmeldingen mail je naar info@kindercoachprakgtbijlieke.nl of neem contact op via het contactformulier.

 

3-delige Workshop heppie!? kinderen & emoties

 

De 3-delige workshop Heppie!? Kinderen & emoties bestaat uit 3 avonden van 2,5 uur. Elke avond staat in het teken van één van de drie basisemoties: boos, bang en bedroefd. We bespreken de functies van de emotie die centraal staat, hoe je met deze emotie om kunt gaan én je kind kunt leren met deze emotie om te gaan. Je gaat tijdens de bijeenkomst zelf met de concrete tips aan de slag, om zo te ervaren wat bij u en uw kinderen past. Je krijgt praktische tips en tools om thuis mee aan de slag te gaan.

 

Kosten: €95,- per persoon. Dit bedrag is inclusief een naslagwerk.

 

 

3-delige workshop Heppie!? peuters & emoties

Speciaal voor ouders en opvoeders van peuters is er de 3-delige workshop Heppie!? Peuters & emoties. Omdat een peuter echt in een totaal andere ontwikkelingsfase zit dan bijvoorbeeld een schoolgaand kind, met name wanneer het gaat om emoties. Dit vraagt soms andere vaardigheden van u als opvoeder. Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen echt!

 

                                                                                   

                                                              Kosten: €95,- per persoon. Dit bedrag is inclusief een naslagwerk.