Gedrag is altijd logisch

"Een zwangerschap is één van de meest vormgevende periodes in een mensenleven"


Een zwangerschap is één van de meest vormgevende periodes in een mensenleven. Wist je dat jouw geboorteverhaal een enorme impact op je leven kan hebben? Het geboorteverhaal heeft betrekking op de periode van conceptie, zwangerschap en geboorte. De ervaringen die jij als baby op doet gedurende deze periodes kunnen langdurige gevolgen hebben op de rest van je leven. Een baby in de buik van zijn moeder is een bewust wezentje. Alle ervaringen die de moeder meemaakt, maakt de baby ook mee. Deze ervaringen zijn van grote invloed op het gedrag en de belevingswereld van je kindje. 

 

Door te kijken naar wat de omstandigheden waren rondom conceptie, zwangerschap en geboorte,  kun je gedrag begrijpen, de behoeftes gaan zien en vallen puzzelstukjes op hun plek. En jij als ouder kunt daar je kind bij helpen! Dit is één van de mooiste dingen die je als ouders voor je kind kunt doen. 

 

Dit is niet zweverig! Maar juist een prachtig natuurlijk proces. Inmiddels wordt er al ruim 30 jaar onderzoek gedaan naar de pré en perinatale psychologie. Dit is de wetenschap die betrekking heeft op de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en de eerste levensmaanden.


Komt dit je bekend voor?

 • Je kindje kan en wil niet zelf spelen.
 • Je kindje valt moeilijk in slaap, wordt regelmatig wakker of heeft nachtmerries. 
 • Je kindje wil graag sporten maar durft niet mee te doen met de sporttraining.
 •           Je kindje denkt regelmatig “Ik kan het niet”, “Ik durf het niet” en “ik ben bang” of raakt in paniek

 •          Je kindje is vaak boos richting ouders, broertjes/zusjes of anderen

 •           Je kindje is bang om “zichtbaar” te zijn

 • Je kindje heeft moeite met afscheid nemen
 • Je kindje heeft moeite met vriendjes maken
 • Je kindje wil niet aangeraakt worden of schrikt van aanraking
 •          Je kindje vind het lastig om met veranderingen om te gaan en heeft “schakeltijd” nodig

 •         Je kindje kan heftig reageren als je hem corrigeert of stimuleert

 • Je kindje is langzaam in de handeling die hij doet en jij moet vaak wachten op je kindje


"Hoe is de bevalling van je kindje eigenlijk geweest?"

Herken je jouw kind in één of meerdere van deze voorbeelden? Dan is een Geboorte IN ZICHT sessie zéker een waardevolle investering voor jezelf en je kindje.

 

Tijdens een sessie Geboorte IN ZICHT ontdek je de wereld achter het  gedrag van je kind. Door dit IN-ZICHT ga je beter begrijpen waarom je kind bepaald gedrag laat zien en waar dat vandaan komt. Het ‘lastige’ of ‘opvallende’ gedrag wordt zo ineens heel logisch. En als jij je focus kunt verleggen van je kind zien met zijn of haar ‘lastige’ GEDRAG naar je kind zien in zijn BEHOEFTE zul je merken dat je kind vrijwel direct ander gedrag laat zien. Waarom? Omdat jij nu begrijpt waar het vandaan komt en in staat bent om je kind anders te ZIEN en benaderen. Geboorte IN ZICHT voor je kind

Reflectie

Jij gaat direct aan de slag met een digitale vragenlijst die je van mij per mail ontvangt. 

Je gaat vragen beantwoorden over de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en de eerste tijd daarna. 

Ook ga je op zoek naar een babyfoto van je kindje die je mee neemt naar de eerste sessie

Patronen

Tijdens de eerste sessie in mijn praktijk gaan we het geboorteverhaal van je kind in beeld brengen. We nemen hier ruim de tijd voor, deze sessie duurt

2 uur.

Ook bespreken we welk bewust of onbewust gedrag jij bij je kindje ziet en kijken we hoe dit naar voren komt in zijn geboorteverhaal. 

Behoefte

Tijdens de tweede sessie in mijn praktijk gaan we op zoek naar de behoefte achter het gedrag. 

We brengen de talenten en uitdagingen van je kindje in beeld. 

We bespreken wat jij en je kindje nodig hebben om in de behoefte van je kindje te voorzien zodat het gedrag (als vanzelf) veranderd. Ook deze sessie duurt 2 uur.

Verhaal

Tijdens een optionele derde sessie in mijn praktijk kom je samen met je kindje.

Een onderonsje voor jouw en je kindje.

Jij verteld je kindje zijn geboorteverhaal waarbij ik je ondersteun.

Deze sessie bereiden we samen voor en ik zorg voor passend (spel) materiaal.

Optioneel

Videobellen

4-6 weken na het traject hebben we een gesprek van een half uur via skype of facetime voor jouw vragen naar aanleiding van het geboorte IN ZICHT traject.Aan het einde van het traject...

Rust en balans

Doordat je op een andere manier leert kijken naar je kind, leer je je kind op een diepere laag kennen. Dit geeft inzicht in gedragspatronen van jouw en je kindje waardoor rust en balans kan ontstaan in jullie relatie en communicatie.

Begrip

Je hebt geleerd welke impact de periode van conceptie tot geboorte nu nog op je kind heeft. Doordat je het onbewuste nu bewust hebt gemaakt kun je er met aandacht en begrip naar kijken. 

Verbinding

Vanuit vertrouwen en verbinding ga je met een liefdevolle blik naar het gedrag van je kind kijken. Je ziet nu niet alleen het "lastige" gedrag maar de behoefte die daar achter ligt. Ook weet je hoe jij je kind hierin kunt ondersteunen.