Van decemberdomper naar decembergeluk (met een cadeautje voor jou)

MIND: Van decemberdomper naar decembergeluk (met een cadeautje voor jou)

Samen stilstaan bij waar het écht om draait…..
Ik hou van de decembermaand. Van de lichtjes in de straten, de kerstliedjes, de boom optuigen, kerst knutsels maken, koekjes bakken, lekker eten en cadeautjes. Het samenzijn met vrienden en familie en herinneringen maken. Maar ik kan ook enorm genieten van de momenten thuis met mijn gezin. Lees verder en maak je cadeautje open!

 

De decembermaand is voor veel jonge moeders een stressvolle maand. Van Cadeautjes kopen tot je huis versieren en van kerst etentjes plannen tot het shoppen van de leukste feestkleding. Het liefste wil je alles perfect zodat het tot in de puntjes geregeld is.

Kerst 2020 vraagt om een andere invulling. Of je dat nu leuk vindt of niet. Misschien heeft het wel zo moeten zijn. Want weet je, volgens mij is onverdeelde aandacht aan elkaar geven waar het écht om draait. Natuurlijk niet alleen in december maar het hele jaar door. Laat deze periode dan een mooi momenten zijn om bewust bezig te zijn met onverdeelde aandacht voor je gezin zodat je dat in het nieuwe jaar vast kunt houden. Door deze aandacht aan elkaar te geven werk je aan een betere band met je gezin.

Misschien voel je dat je iet wat gestrest raakt omdat je niet weet of je in deze kerst lock down je kind wel bijzondere dagen kunt geven. Of maak jij je druk hoe je de kerstvakantie doorkomt? Hoe kun je het nog gezellig houden nu we al zo lang met elkaar thuis zijn geweest? Deze vragen zorgen niet voor een positieve mindset en je gelukgevoel. Ze zorgen er eerder voor dat je deze periode als domper ervaart. Waar wil jij voor kiezen?

Ik kies voor het geluksgevoel! Zie deze manier van kerstvieren als een uitdaging. Een kans om met je gezin nieuwe tradities te maken voor feestdagen. Geen uitjes die geld kosten of etentjes op een ander. Nee, gewoon thuis met elkaar in jullie vertrouwde omgeving. Zelfs uit onderzoek naar geluksfactoren komt naar voren dat we het gelukkig worden intimiteit, het kunnen delen van gevoelens en aandacht van en voor een ander.

Om je op weg te helpen heb ik een gezins-december-kalender voor je gemaakt. Met 24 (gezins)activiteiten waardoor jij je kunt laten inspireren om jezelf en je gezin onverdeelde aandacht te geven. Want uiteindelijk is dat waar het écht om draait. Deze kalender kun je samen met je (kind)eren knutselen. De inspiratiekaartjes kun je gebruiken maar misschien bedenken jullie met elkaar nog wel nieuwe activiteiten. Kies vooral wat bij je past zodat je het ook écht gaat doen. Elke dag een momentje met elkaar om nieuwe herinneringen te maken.

De gezins-december-kalender kun je hier downloaden!

 

Ik wens jullie hele fijne dagen met verbinding, liefde en oprechte aandacht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0