· 

Na de zomervakantie naar de brugklas. Hoe dan?

Op naar Samen groeien en ontspanning

Aan de situatie zoals die nu is kunnen we niets veranderen. Maar jij kunt wel als ouder je kind ondersteunen zodat hij met meer (zelf)vertrouwen start op de middelbare school. 

 

 

Samen aan de slag met: de nieuwe start, mindset, plannen, leren-leren, concentratie en talenten. Met als doel dat jouw kind met plezier en (zelf)vertrouwen kan starten in de brugklas.  En dat allemaal met leuke werkvormen. 

Van homeschooling naar de brugklas…..

Eerder dit schooljaar startte jouw kind in groep 8, het laatste jaar op de basisschool.

Een jaar met een schooladvies, open dagen én een keuze voor een nieuwe school. Maar ook een jaar met blijmakers voor je kind: musical, gala, schoolkamp en een afscheidsbarbecue.

En uiteindelijk het échte afscheid met een lach en een traan en mooie herinneringen aan deze bijzondere periode. Misschien betekent het voor jullie gezin wel een definitief afscheid van de basisschool periode.

 

Toch loopt dit laatste jaar voor jouw kind en voor jou als ouder net wat anders. Ineens is daar de Corona crisis die ervoor zorgt dat je kind thuisonderwijs krijgt en jij dit thuis moet organiseren. De “gewone” schooldagen veranderen in homescholing en schema’s en huiswerken zijn de onderwerpen van de dag. Er zijn fijne momenten maar er is ook onzekerheid en teleurstelling.

 

Onzekerheid omdat niemand weet hoe lang dit gaat duren.

Je kind zit met vragen:

Wanneer mag ik weer naar school?

Hoe lang gaat dit duren?

Kan ik met mijn vrienden afspreken?

Ga ik dit schooljaar nog wel naar school?

Gaat de musical wel door?

Hoe moet dat nu met het klassenafscheid?

Hoe bereid ik me voor op de stap naar de middelbare school?

Kan ik nog wel een kijkje nemen op mijn nieuwe school?

 

Resultaat, een vol hoofd bij je kind. En ook jij als ouders hebt geen antwoorden op de vragen van je kind. Ondertussen probeer je er met elkaar het beste van te maken.

Naast de onzekerheid is daar misschien ook teleurstelling. Bij je kind omdat hij niet naar school kan, zijn vrienden minder kan zien én de blijmakers die bij de groep acht periode horen niet door kunnen gaan. Een jaar waar jullie samen zo naar hebben uitgekeken verandert ineens in een jaar met onzekerheid en teleurstelling. Misschien voel je je wel onrustig en overheerst de negativiteit. 

Tijd voor actie

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren de workshop “Hallo Brugklas” gegeven. Daarnaast hebben tientallen kinderen de individuele training School-Focus gevolgd. Alle waardevolle tools, kennis en meer, heb ik nu in een online programma gestopt: Van groep achter  naar brugklasser.

Zo kun jij samen met je kind, vanuit verbinding aandacht, deze training doorlopen.

 

Van groep achter naar brugklasser is hét online programma met de tools om vol (zelf)vertrouwen te starten op de middelbare school.

 

Met dit programma gaat jou kind samen met jouw:

 

-          Erachter komen wat de unieke talenten van jouw kind en van jezelf zijn

-          Meer ontspanning ervaren

-          Een positieve mindset krijgen

-          Inzicht krijgen in uitdagingen & leerstrategieën

-          Leren omgaan met je gedachten en emoties

-          Een strategie krijgen om te leren plannen

-          Tools krijgen die ondersteunen bij het leren en plannen.

 

In dit 6 weekse online programma ontvang je elke week een email met daarin een werkboek, effectieve oefeningen en korte theorie. Werkvormen die in deze training verwerkt zitten zijn: creativiteit, reflectie, mindfulness en spel. Waaronder: knutselselfie, schrijfopdrachten, ouder-kind gesprekken, dankbaarheidsoefeningen, talentenspel én meditaties.

Daarnaast heb je gedurende deze 6 weken de mogelijkheid om je vragen met mij te delen zodat ik je advies kan geven.

 

Ga jij samen met je kind dit avontuur aan?

 

Ik ondersteun jullie graag

 

Vrolijke groet,

 

Lieke

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0